Tragédia v Čechách . Po páde z koňa zomrela pri tréningu skúsená jazdkyňa.

NETKY.SK • 5 Jún 2023, 16:25 • 2 min
Tragédia v Čechách . Po páde z koňa zomrela pri tréningu skúsená jazdkyňa.

Neratov - Po páde z koňa v českej obci Neratov v Pardubickom kraji zomrela v nedeľu doobeda päťdesiatročná jazdkyňa Irena Malá. Po parkúrovej súťaži na ňu počas tréningu šliapol kôň a napriek snahe záchranárov zraneniam podľahla.

slovakia

left justify in out

Česká pretekárka po oficiálnych parkúrových pretekoch v Neratove zostala trénovať na prekážkach s ďalším koňom. Pád z neho sa jej však stal osudným. Kôň jej šliapnutím spôsobil fatálne zranenia, ktorým podľahla. "Jednalo sa o účastníčku našich pretekov, ktorá sa s nami dohodla, že po skončení poslednej súťaže ešte absolvuje niekoľko tréningových skokov so svojím druhým koňom. Pripravovala sa s trénerom a prišlo k nešťastnému pádu. Ihneď bola pri nej zdravotníčka, ktorá ešte z areálu neodišla a zahájila resuscitáciu. Žiaľ, zranenia boli natoľko vážne, že sa jazdkyňu nepodarilo zachrániť," citoval portál idnes.cz slová riaditeľa pretekov Tomáša Kociána. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies