Tragédia na hornej Orave: Požiar chaty jeden človek neprežil!

NETKY.SK • 17 September 2017, 11:59 • 2 min
Tragédia na hornej Orave: Požiar chaty jeden človek neprežil!

MÚTNE - Požiar dvojpodlažnej chaty v hornooravskej obci Mútne na severe Slovenska si vyžiadal jeden ľudský život.

slovakia

left justify in out

Vypukol dnes pred piatou hodinou ráno, oravskí hasiči s ním bojujú ešte aj v tejto chvíli. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

"Požiar zasiahol druhé podlažie a podkrovné priestory. Hasiči momentálne rozoberajú strešnú konštrukciu a dohášajú skryté ohniská," uviedla. Hasiči s ohňom bojujú už viac ako osem hodín.

 

V chate sa v čase vzniku požiaru sa podľa jej slov nachádzali tri osoby, pričom dve z nich stihli včas uniknúť. "Privolaní hasiči poslednú osobu z objektu vyslobodili už bez známok života," uviedla Farkasová.

 

Požiar napáchal škody v odhadovanej výške viac ako 200.000 eur, na miesto preto vyslali aj zisťovateľa príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

 

Požiar sa od skorého rána snaží zlikvidovať 19 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Námestova a tiež dobrovoľní hasiči z Mútneho a Novote so štyrmi kusmi hasičskej techniky, dodala.

 

Podobné nešťastie sa v lete udialo v Terchovej, kde pri tragickom požiari rekreačnej chaty zomrela 41-ročná žena a jej dve dcéry (5,18). V chate sa vtedy nachádzala štvorčlenná rodina, mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies