V Nemecku sa diskutuje o vhodnom pohone pre e-autá

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 15:28 • 2 min
V Nemecku sa diskutuje o vhodnom pohone pre e-autá

BERLÍN - Nemecký spolkový minister dopravy Andreas Scheuer sa vyslovil proti jednostrannej podpore elektromobility, chce diskutovať o ďalších možnostiach.

slovakia

left justify in out

Týmto názorom sa postavil proti nedávnym vyjadreniam predsedu správnej rady Volkswagenu Herberta Diessa. Minister o tom hovoril v pondelok v Berlíne na konferencii o mobilite e-áut.

 

Diessove vyjadrenia označil „za kompletne chybné“, pretože šéf VW nedávno žiadal, aby sa všetko vsadilo len na batériovú elektromobilitu.

 

 

Scheuer povedal, že správnym riešením bude širšie technologické nasadenie, ktoré umožní širšie spektrum riešení: „Musíme zostať pripravení." Scheuer uviedol, že ešte nikto nemôže povedať, ktorý z pohonov automobilov bude o desať rokov najlepší, a preto je potrebné podporovať aj systém využitia vodíka či spaľovacích komôr.

 

Diess povedal, že politici a výrobné združenia už nemôžu dlhšie postupovať tak, ako keby boli rovnocenné všetky alternatívy pre pohon elektrických áut. Podľa neho sú však batérie v dohľadnom čase najúčinnejšou možnosťou pre znižovanie kysličníka uhličitého (CO2) v cestnej doprave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies