Toyota začne auto na vodík predávať v marci 2015, na európskom trhu v lete

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 15:14 • 2 min
Toyota začne auto na vodík predávať v marci 2015, na európskom trhu v lete

TOKIO * Japonská automobilka Toyota zverejnila plán predaja svojho auta na vodík, s ktorého uvedením na trh počíta na jar budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.
     

Automobilka oznámila, že predaj auta na vodíkové palivové články začne v Japonsku v marci budúceho roka, pričom cena vozidla bude asi 7 miliónov jenov (50.433 eur). Približne v polovici roka 2015 by sa auto malo začať predávať aj na trhoch Európy a Spojených štátov.
     

"Som presvedčený, že auto na palivové články má veľký potenciál, keďže ide o mimoriadne ekologické vozidlo," povedal výkonný viceprezident spoločnosti Mitsuhisa Kato. Auto na vodíkový pohon totiž neprodukuje žiadne emisie oxidu uhličitého. Vozidlo možno natankovať za tri minúty, pričom dojazd je približne 700 kilometrov.
     

V rámci uvedenia auta na japonský trh v marci budúceho roka ho chce Toyota začať predávať vo veľkých mestách, kde bude mať k dispozícii plniace stanice.
(1 EUR = 138,80 JPY)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies