Toyota plánuje do svojho britského závodu investovať okolo 240 miliónov libier

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 17:23 • 2 min
Toyota plánuje do svojho britského závodu investovať okolo 240 miliónov libier

LONDÝN - Japonská automobilka Toyota plánuje investovať do svojho britského závodu okolo 240 miliónov libier (276,47 milióna eur), zároveň však naznačila, že budúci vývoj bude do veľkej miery závisieť od toho, ako sa vyvinú rokovania Londýna s Bruselom v súvislosti s odchodom Británie z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Automobilka oznámila, že plánuje zmodernizovať svoj závod v meste Burnaston v strednom Anglicku. Ako uviedol výkonný riaditeľ európskej divízie japonskej automobilky Toyota Motor Europe Johan van Zyl, cieľom spoločnosti je udržať konkurencieschopnosť jej európskych prevádzok v globálnom meradle. Zároveň však zdôraznil, že pre Toyotu je dôležité, aby si Británia udržala prístup na trh Európskej únie, čo je momentálne neisté po tom, ako britská premiérka Theresa Mayová oznámila, že s odchodom opustí Británia aj jednotný trh EÚ.

 

Najväčšia britská odborová organizácia Unite preto vládu vyzvala, aby "urobila všetko potrebné na udržanie prístupu krajiny k trhom v kontinentálnej Európe". Mayová plánuje oficiálne spustiť proces odchodu Británie z EÚ koncom marca, čo znamená, že dvojročné rokovania medzi Londýnom a Bruselom ohľadne budúcich vzťahov po odchode Británie z EÚ by sa mali začať na budúci mesiac.

 

(1 EUR = 0,86810 GBP)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies