Toxický oblak ohrozoval mestá neďaleko Barcelony

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:16 • 2 min
Toxický oblak ohrozoval mestá neďaleko Barcelony

MADRID - Španielske úrady nariadili dnes obyvateľom piatich katalánskych miest, aby nevychádzali zo svojich domovov. Dôvodom bol únik toxických látok, ktoré sa dostali do ovzdušia v dôsledku explózie v sklade chemikálií. Informovala to tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo počas manipulácie s chemikáliami v sklade, nachádzajúcom sa v meste Igualada, približne 70 kilometrov severozápadne od Barcelony, pričom utrpeli zranenia traja ľudia. 

 

 

 

 

Nad mestom a okolím sa následne vytvoril rozsiahly toxický oblak oranžovej farby. Úrady nariadili dočasný úplný zákaz vychádzania v Igualade a piatich okolitých mestách, ktorý bol v platnosti asi dve hodiny a postihol asi 65.000 miestnych obyvateľov. 

 

 

 

 

Následne bolo opatrenie zúžené len na tehotné ženy, deti, seniorov a ľudí s dýchacími ťažkosťami. Polícia preventívne uzavrela prístupové cesty do Igualady a zastavila železničnú dopravu.  

 

 

 

#IGUALADA #SIMAR accidente laboral en empresa Población confinada

Video zveřejněné uživatelem Newton, #cats & #DiY (@laprofe987),

 

 

Podľa požiarnikov v dôsledku explózie unikol do ovzdušia chlorid železnatý a kyselina dusičná. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies