Tour de France: Na rýchlostnej prémii šprint pelotónu pre Cavendisha, P. Sagan 10.

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 15:58 • 2 min
Tour de France: Na rýchlostnej prémii šprint pelotónu pre Cavendisha, P. Sagan 10.

WINCRANGE - Nemecký cyklista Nils Politt z tímu Kaťuša-Alpecin ovládol rýchlostnú prémiu vo Wincrange v rámci 3. etapy Tour de France 2017. Politt vyhral šprint šesťčlennej skupinky v úniku pred Belgičanom Frederickom Backaertom a Francúzom Romainom Sicardom. Odohralo sa to na 89. km na luxemburskom území.

slovakia

left justify in out

V špurte hlavného poľa o 7. miesto si najlepšie počínal a 9 bodov do súťaže o zelený dres získal Brit Mark Cavendish.

 

Na Slováka Petra Sagana zostalo 10. miesto a 6 bodov. Líder tímu Bora-Hansgrohe priebežne zvýšil svoj zisk na 20 bodov, ale už teraz je isté, že v pondelok si určite na seba zelený dres určený pre lídra bodovacej súťaže nenavlečie. A to aj v prípade, ak by vyhral 3. etapu s klasikárskym dojazdom v Longwy.

Vzhľadom na aktuálne rozdelenie bodov po pondelkovej etape prichádzajú do úvahy iba dvaja možní lídri bodovačky: doterajší - Nemec Marcel Kittel a Francúz Arnaud Démare. Pretekár FDJ Démare by však musel etapu vyhrať, resp. najhoršie skončiť druhý a dúfať, že Kittel nebude figurovať v popredí výsledkovej listiny.

Podľa oficiálneho webu letour.fr najväčší favorit na víťazstvo v bodovacej súťaži, je 5-násobný víťaz Peter Sagan, musí byť trpezlivý. "Najdlhšie musel Peter Sagan čakať na zelený dres v roku 2015, keď si ho obliekol až po 8. etape z Rennes do Mur-de-Bretagne. V ostatných štyroch rokoch to bolo oveľa skôr, po druhej etape v rokoch 2012, 2014 a 2016 a po tretej etape v roku 2013," píše portál letour.fr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies