Tottenham potvrdil odchod Defoea do Toronta

NETKY.SK • 10 Január 2014, 11:27 • 2 min
Tottenham potvrdil odchod Defoea do Toronta

LONDÝN - Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur potvrdil, že útočník Jermain Defoe bude od 1. marca hráčom kanadského účastníka severoamerickej MLS (Major League Soccer) Toronto FC.

slovakia

left justify in out

Podľa kanadských médií ho už v pondelok predstavia ako novú akvizíciu tímu, potom sa vráti do Tottenhamu Hotspur, kde bude k dispozícii až do konca februára. Následne sa začne pripravovať na sezónu v zámorí. Odstupné 6 miliónov libier za hráča by malo byť novým rekordom MLS, dohoda zahŕňa aj vzájomné prípravné stretnutie oboch klubov počas letnej prípravy.

"Pre Jermaina je to skvelá príležitosť. Cíti, že by ju chcel využiť," uviedol pre oficiálny web "kohútov" manažér Tottenhamu Tim Sherwood. "Každý vie, čo pre mňa znamenajú Hotspur. Budem hrať so srdcom pre mužstvo a fanúšikov až do poslednej chvíle," vyhlásil Defoe. "Prežil som tu úžasné obdobie, fanúšikovia boli skvelí. Chcem sa poďakovať za príležitosť zahrať si v zámorí až do momentu, keď budem mať 35 rokov," naznačil Defoe trvanie pripravovanej štvorročnej zmluvy. 

Kanadské športové spravodajstvo TSN Sports referovalo, že Defoe by mal počas víkendu pricestovať do krajiny, aby skompletizoval dohodu. Hráč si na druhej strane Atlantiku zarobí 150-tisíc USD týždenne. Spolu s ním by malo Toronto obliecť do svojho dresu aj Američana Michaela Bradleyho, ktorý doteraz pôsobil v AS Rím. 

Tridsaťjedenročný útočník Defoe reprezentoval Anglicko v 55 zápasoch. Klubovú kariéru začínal vo West Hame, ale najväčšiu jej časť strávil v Tottenhame, za ktorý odohral spolu 361 zápasov a strelil 142 gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies