Toto je najstaršia žijúca Američanka: Oslavuje 115. narodeniny

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 17:51 • 2 min
Toto je najstaršia žijúca Američanka: Oslavuje 115. narodeniny

INKSTER - Najstaršia žijúca Američanka Jeralean Talleyová dnes oslávi 115. narodeniny. Patrí do elitnej skupiny ľudí, ktorí prišli na svet ešte v 19. storočí, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Talleyová sa narodila 23. mája 1899 a je druhou najstaršou žijúcou osobou na svete. Najstaršou osobou sveta je 116-ročná Japonka Misao Okawaová.
     

Vlani bola ešte Talleyová rybárčiť a stále dokáže chodiť, pričom sa pohybuje s pomocou pojazdného chodítka. Na svoje narodeniny si naplánovala kontrolu u lekára, hoci sa podľa vlastných slov necíti zle. Obyvatelia Michiganu chcú spolu s rodinou a priateľmi oslavovať v nedeľu v miestnom kostole v Inksteri.
     

Starú pani občas bolia kolená a trasie sa jej pravá ruka, zle počuje, a aj pamäť občas odchádza. Počas rokov nezmenila odpoveď na otázku, prečo žije tak dlho. Tvrdí, že všetko je v božích rukách a ona s tým nemôže nič urobiť.
     

Talleyovej manžel zomrel v roku 1988, stará sa o ňu jej 76-ročná dcéra, ktorá s ňou býva. V regióne žije päť generácií rodiny vrátane pra-pravnuka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies