Toto je najstarší muž na svete: Má 112 rokov a žije v Amerike!

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 13:53 • 2 min
Toto je najstarší muž na svete: Má 112 rokov a žije v Amerike!

NEW YORK - Predstavitelia Guinnessových svetových rekordov oficiálne uznali 112-ročného Američana Salustiana Sancheza Blazqueza za najstaršieho žijúceho muža na svete.

slovakia

left justify in out

Sanchez Blazquez, ktorý žije neďaleko Niagarských vodopádov v mestečku Grand Island v štáte New York, získal tento titul po tom, čo 12. júna vo veku 116 rokov a 54 dní zomrel Japonec Džiroemon Kimura. Ten bol taktiež najstarším človekom na svete. Momentálne je najstarším človekom Japonka Misao Okawa, ktorá má 115 rokov a 142 dní. Suverénne najstarším človekom histórie je Francúzka Jeanne Calment. Tá sa dožila neuveriteľných 122 rokov a 164 dní. Mnoho ľudí síce mohlo žiť aj dlhšie, ale Calment je najstaršou, ktorá svoj vek vedela dokázať.

Salustiano Sanchez Blazquez sa narodil 8. júna 1901 v malej obci El Tejado de Béjar na západe Španielska, pričom v súčasnosti je jediným mužom, ktorý má preukázateľne rok narodenia 1901. Školskú dochádzku ukončil už ako desaťročný a o sedem rokov neskôr spolu so starším bratom Pedrom a niekoľkými kamarátmi odišiel za prácou na Kubu, kde pracoval na plantážach s cukrovou trstinou. V auguste 1920 potom odcestoval do USA, kde pracoval v uhoľných baniach v štáte Kentucky. Neskôr sa presťahoval do oblasti Niagarských vodopádov a v roku 1934 sa oženil, pričom s manželkou Pearl splodil dnes 76-ročného syna Johna a 69-ročnú dcéru Irene. V súčasnosti má už sedem vnúčat, pätnásť pravnúčat a päť prapravnúčat. Za svoj vysoký vek podľa vlastných slov vďačí dennej konzumácii banánov a liekov proti bolesti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies