Toto hrozivé počasie nás čaká do júna!?

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 09:45 • 2 min
Toto hrozivé počasie nás čaká do júna!?

PARÍŽ - Francúzsky meteorologický ústav v piatok oznámil, že nezvyčajne chladné počasie, ktoré aktuálne trápi väčšinu západnej Európy, potrvá až do júna.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia bohatých krajín sú už týždne ukrátení o slnečné žiarenie a teplé jarné teploty. Spôsobuje to rozsiahla tlaková níž nad severnou Európu, čoho dôsledkom je prílev studeného vzduchu. Takýto ráz počasia by sa podľa Francúzov nemal zmeniť ešte najbližších desať dní.

Paríž v piatok ráno hlásil iba štyri stupne Celzia, najnižšiu teplotu na 24. mája od začiatku meraní v roku 1887, vo Švajčiarsku zase zaznamenali sneženie, Holanďania zažívajú rekordne nízke teploty a v Nemecku zaznamenali o 50 percent menej slnečného žiarenia ako je priemer pre túto časť roka. Starý kontinent sa pritom stále iba spamätáva z dlhej a chladnej zimy, ktorá v strednej Európe trvala až do apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies