Hlas-SD žiada 200 eur pre každého dôchodcu

NETKY.SK • 8 December 2021, 06:52 • 2 min
Hlas-SD žiada 200 eur pre každého dôchodcu

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana žiada pomoc pre seniorov na prekonanie vážnej sociálnej krízy spôsobenej zdražovaním potravín a energií, a to bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie.

slovakia

left justify in out

Uviedla to hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. "Nezaočkovaní seniori trpia drahými potravinami a energiami presne tak isto ako zaočkovaní a štát ich nesmie vynechať zo svojej pomoci. Motivačný príspevok za očkovanie vo výške ďalších 300 eur, s ktorým dnes prišla vládna koalícia, musí vláda najprv prepracovať a odstrániť z neho vážne chyby, aby o ňom bolo možné ďalej diskutovať," povedal predseda strany a nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini.

 

 

Strana zdôraznila, že naďalej odmieta povinné očkovanie, spôsobilo by to podľa nej "explóziu" v rozdelenej slovenskej spoločnosti. "Očkovanie musí ostať dobrovoľné a štát ho nesmie ľuďom nútiť ani pod hrozbou pokút, ani pod hrozbou toho, že si budú musieť sami platiť za zdravotnú starostlivosť," podotkol Pellegrini. Na margo uvoľnenia opatrení strana uviedla, že žiada režim OTP, ktorí umožní účasť na verejnom živote aj nezaočkovaným s čerstvým negatívnym PCR testom. Ak sa, naopak, vláda niekedy rozhodne pre zatváranie prevádzok, Hlas-SD žiada aj masívne odškodnenie.

 

Prečítajte si tiež: Sme rodina bojuje za výhodné byty pre rodiny s deťmi

 

Mimoparlamentné KDH sa tiež vyjadrilo, že 300 eur zaočkovaným seniorom je ako motivácia akceptovateľná, avšak ako pomoc v energetickej kríze je nespravodlivá. Z dlhodobého hľadiska si seniori podľa hnutia zaslúžia vyššiu podporu, ale systémovú. Zdražovaním energií netrpia len zaočkovaní, preto volá po príspevku na energie pre všetkých bez ohľadu na zaočkovanosť. "KDH zároveň pripomína, že ak minister financií nájde 300 miliónov eur pre seniorov, mal by okamžite nájsť peniaze aj pre vyčerpaných a poddimenzovaných zdravotníkov, ktorí postupne opúšťajú krajinu. Argument, že na zdravotníkov nie sú prostriedky, neobstojí. Pretože takto sa môže stať, že ľudí onedlho nebude mať kto zaočkovať ani liečiť," uviedlo hnutie.

 

 

Možno vás zaujme: Hlas-SD navrhol riešenie aktuálnej situácie

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona