Počet odberných miest by sa mohol podľa Krajčího zvýšiť

NETKY.SK • 4 Apríl 2020, 11:43 • 2 min
Počet odberných miest by sa mohol podľa Krajčího zvýšiť

BRATISLAVA - Slovensko by mohlo čoskoro zvýšiť počet odberných miest nového koronavírusu z aktuálnych 29 na približne 100. Stať by sa tak malo počas budúceho týždňa. V sobotu to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Očakávajú sa rekordné čísla testovaných

"V súčasnosti je už na Slovensku 29 odberných miest dnešným dňom, čo je výrazný nárast," vyjadril sa minister zdravotníctva. Navyše sa očakáva, že testovania pôjdu v najbližších dňoch do rekordných čísiel a budú sa pridávať aj ďalšie nemocnice.

 

img

 

"Takže predpokladám, že tých testovacích miest v budúcom týždni budeme mať naozaj už do 100," povedal šéf rezortu zdravotníctva.

 

Zdravotníci testovaní každý deň 

Tiež doplnil, že zvýšiť by sa mal aj počet inštruovaného zdravotníckeho personálu v nemocniciach, ktorý by mal byť každodenne trénovaný prostredníctvom telemostov, aby zvládol obsluhu pľúcnych ventilátorov, ktorých kapacita sa na Slovensku tiež čoskoro zvýši.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies