Tóth nie je v elitnej trojke v ankete Európsky atlét roka

NETKY.SK • 7 Október 2016, 10:52 • 2 min
Tóth nie je v elitnej trojke v ankete Európsky atlét roka

LAUSANNE - Olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 v chôdzi na 50 km Matej Tóth, ktorý figuroval medzi nominovanými na Európskeho atléta roka 2016, sa nedostal do záverečnej trojice.

slovakia

left justify in out

Kontinentálna jednotka roka vzíde z tria Mo Farah (V. Brit. - 5000 a 10 0000 m), Gianmarco Tamberi (Tal. - výška) a Thomas Röhler (Nem. - oštep). U žien sa do trojice finalistiek dostali Ruth Beitíová (Šp. - výška), Ekaterini Stefanidiová (Gréc. - žrď) a Anita Wlodarczyková (Poľ. - kladivo). Z tejto šestice sú piati olympijskí víťazi. Jedine taliansky výškar Tamberi nemá z Ria zlato, lebo na OH pre zranenie neštartoval. V roku 2016 však získal titul halového majstra sveta v Portlande, triumfoval na ME v Amsterdame a výkonom 239 cm je lídrom tohtoročných európskych tabuliek.


Známe sú aj nominácie na ocenenie Vychádzajúca hviezda roku 2016. U mužov sa do finálovej trojky dostali nemecký trojskokan Max Hess, britský štvorstovkár Matthew Hudson-Smith a bežec na 400 m prekážok Nór Karsten Warholm, u žien sa budú o ocenenie uchádzať šprintérka Dina Asherová-Smithová z Veľkej Británie, chorvátska oštepárka Sara Kolaková a sedembojárka Nafissatou Thiamová z Belgicka.


Víťazov jednotlivých kategórií slávnostne vyhlásia 15. októbra na ceremoniáli v portugalskom Funchale na ostrove Madeira.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies