TORTA ROKA 2016: Nový slovenský rekord v skvelom čase

NETKY.SK • 2 September 2016, 09:58 • 2 min
TORTA ROKA 2016: Nový slovenský rekord v skvelom čase

NITRA – Počas cukrárskej súťaže TORTA ROKA 2016 bol ustanovený nový slovenský rekord v počte 800 ozdobených kapkejkov v čase 2 hodiny a 26 minút.

slovakia

left justify in out

19. augusta 2016 organizoval SPOLOK CUKRÁROV SLOVENSKA cukrársku súťaž určenú pre juniorov vo veku od 15 do 23 rokov.

 

Tretí ročník bol určený pre žiakov stredných odborných škôl, učňovských stredísk, ale aj mladých cukrárov, ktorí spĺňali podmienku dosiahnutého veku a pracujú v odbore cukrár buď ako SZČO alebo ako zamestnanec. Súťaž bola súčasťou medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2016.

 

Nad súťažou prevzala záštitu ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná.

 

Súťažiaci v mieste súťaže počas trojhodinového časového limitu zdobili tortu na tému „Z rozprávky do rozprávky“.

 

Víťazstvo si z nitrianskeho Agrokomplexu odniesla Diana Vargová, cukrárka z firmy Floril s.r.o., Malinovo.

 

Druhé miesto získala Barbara Fehérová, cukrárka zastupujúca firmu MEGI Svet Pečenia s.r.o. a tretie miesto Mária Púchovská, žiačka SOŠ potravinárskej v Nitre. 

 

Víťazka získala na súťaži okrem množstva cien aj zájazd na jednu z najväčších cukrárskych výstav do Birminghamu a právo štartovať na medzinárodnej cukrárskej súťaži Svatební dort roku 2017, ktorá sa bude konať začiatkom februára v českom meste Brno. Spoločne s víťazkou do Brna pocestujú aj ďalší štyria cukrári zo súťaže TORTA ROKA 2016.

 

 

V sprievodnom programe súťaže sa návštevníci Agrokomplexu zúčastnili pokusu o slovenský rekord v počte ozdobených „kapkejkov“ v čo najkratšom čase. Na realizáciu pokusu dohliadal komisár a zakladateľ Knihy slovenských rekordov, pán Igor Svítok. Ten na radosť organizátorov už na pravé poludnie mohol oznamovať, že sa blíži zdarný koniec pokusu. 800 kapkejkov (malých koláčikov známych aj ako mafiny)bolo nakoniec prekvapivo ozdobených za 2 hod. 26 min. a tak mohol byť nový slovenský rekord zaregistrovaný a vydaný oficiálny certifikát.

 

V rámci vyhodnotenia súťaže TORTA ROKA prebehol aj krst novej plnofarebnej knihy „Zborník receptúr pekárskych výrobkov“, ktorej autorom je zakladateľ Cechu pekárov a cukrárov Ing. Vojtech Szemes, CSc.

 

Na záver nezostáva nič iné, len poďakovať spoluorganizátorom akcie, Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Výstavníctvu Agrokomplex Nitra a firme Monikinetorty s.r.o. za vytvorenie skvelých podmienok, reklamným partnerom: ROIN, Dr. Oetker, HERA, METRO, SOLA Switzerland, KitchenAid, Kalvín Pub Restaurant & Pension, Catering Service, 4F Fotoslužba za pomoc, podporu a množstvo cien pre súťažiacich a mediálnym partnerom: NETKY.SK, TV NITRIČKA, časopis HOTELIER a časopis Pekárstvo Cukrárstvo za mediálnu podporu pred aj po akcii. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies