Torres tretím najdrahším hráčom v histórii, Chelsea zaplatila 50 mil.

NETKY.SK • 1 Február 2011, 12:30 • 2 min
Torres tretím najdrahším hráčom v histórii, Chelsea zaplatila 50 mil.

Torres tretím najdrahším hráčom v histórii, Chelsea zaplatila 50 mil.

slovakia

left justify in out

img

Anglický futbalový klub Chelsea Londýn dotiahol v posledných minútach zimného prestupového obdobia  príchod španielskeho kanoniera Fernanda Torresa z konkurenčného FC Liverpool. Prestupová čiastka sa nakoniec vyšplhala až na 50 miliónov libier, vďaka čomu sa Torres stal tretím najdrahším futbalistom v histórii a prvým na britských ostrovoch. Dvadsaťšesťročný Torres podpísal s "Blues" päťročný kontrakt.
      Viac peňazí zaplatil už iba španielsky gigant Real Madrid za portugalského krídelníka Cristiana Ronalda a brazílskeho tvorcu hry Kaka. Na ostrovoch doteraz patril rekordný prestup Carlosovi Tevezovi, ktorý v roku 2009 prestúpil z Manchestru United do tímu mestského rivala City za 47 miliónov libier.
      Torres pôsobil na Anfield Road od roku 2007 a za "Reds" nastrieľal 81 gólov, po zranení kolena však prežíva nepresvedčivú sezónu rovnako ako celý klub a preto sa rozhodol odísť. "Som šťastný z prestupu do Chelsea a veľmi sa teším na spoluprácu so svojimi novými spoluhráčmi v tejto sezóne i nasledujúcich rokoch. Viem, že je tu množstvo výborných hráčov a budem tvrdo pracovať, aby som si vybojoval  miesto v tíme," vyhlásil Torres. Ak Torres nenastúpi už v utorkovom zápase so Sunderlandom, premiéru by si mal odkrútiť práve v nedeľňajšom stretnutí proti svojmu bývalému klubu FC Liverpool.
      Chelsea figuruje na štvrtej priečke ligovej tabuľky a na vedúci Manchester United stráca už desať bodov. V Lige majstrov sa však prebojovala medzi najlepšiu šestnástku a prestížnu súťaž by chcela prvýkrát v histórii vyhrať. "Mojím snom je vyhrať Ligu majstrov a verím, že s Chelsea sa mi to môže podariť. Myslím si, že všetci moji spoluhráči zdieľajú rovnaký sen. Je to cieľ každého futbalistu," pokračoval Torres.
      "Pre Chelsea je to veľmi významný deň. Dlho sme obdivovali jeho talent a Fernandov príchod je znakom našich najvyšších ambícii," vyhlásil riaditeľ londýnskeho klubu Bruce Buck.
      Chelsea v pondelok získala aj obrancu Davida Luiza z Benficy Lisabon, no ani jeden z klubov tento transfer nepotvrdil. Portugalské médiá však informovali, že londýnsky klub zaplatil za dvadsaťtriročného brazílskeho zadáka 25 miliónov libier plus uvoľnil srbského stredopoliara Nemanju Matiča.
      Liverpool okamžite reagoval na odchod svojho elitného kanoniera a v priebehu niekoľkých hodín získal dvoch útočníkov. Ako prvý prišiel na Anfield Road uruguajský kanonier Luis Suarez z Ajax Amsterdam za 26,5 milióna libier a krátko po ňom aj Andy Carroll z Newcastlu za 35 miliónov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies