LOH 2020: Sumár zo stredy 4. augusta

NETKY.SK • 4 August 2021, 17:04 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo stredy 4. augusta

TOKIO – Ďalší fantastický deň pre slovenskú kanoistiku, dvojica Samuel Baláž a Adam Botek si úspešne rezervovala miestenku v semifinále olympijského dvojkajaku.

slovakia

left justify in out

Rýchlostná kanoistika

Slovenská dvojica Samuel Baláž a Adam Botek sa skvelým výkon prebojovali do semifinále. Slováci od začiatku udržiavali dobré tempo a celý čas sa pohybovali na postupových priečkach.

 

Do cieľa nakoniec prišli so sekudovým odstupom na víťazov a obsadili 2. pozíciu.

Semifinále čaká slovenskú posádku vo štvrtok 5. augusta o 3.10. Ak by sa im podarilo postúpiť do boja o medaily, čaká ich finále o 5.25. 

 

„Odviedli sme si prácu, ktorú sme museli, zajtra nás čaká nový deň. Musíme postúpiť do finále a tam zajazdiť dobrú jazdu,“ hodnotil pre RTVS Samuel Baláž

 

 

Zápasenie

Slovenský reprezentant Boris Makojev sa s olympijskými hrami lúči, vo štvrťfinálovom zápase nestačil na ruského zápasníka Artura Najfonova a prehal  2:0.

 

Najfnonova cesta turnajom sa skončila napokon v semifinále, v ktorom narazil na nasadenú jednotku Jazdaniho Čaratiho. Zápasník Iránu dominoval v zápase a vyhral v pomere 7:1. 

 

Atletika

Mužské finále v behu na 200 m ovládol Kanaďan Andre de Grasse s časom 19,62 s. Týmto časom dosiahol svoj osobný aj národný rekord. Na OH v Riu bol de Grasse strieborný za legendárnym Jamajčanom Usainom Boltom

 

Tentoraz sa na druhej priečke objavil Američan Kenneth Bednarek a posledné pódiové miesto patrí ďalšiemu Američanovi Noahovi Lylesovi

 

 

Basketbal 

Ženské playoff prebieha v plnom prúde a dnešný program nám ponúkol 4 vyraďovacie zápasy.

V prvom zápase na seba narazili Čína a Srbsko, basketbalistky Srbska prekvapila favorita z Číny a zvíťazili 77:70.

 

V druhom zápase si favoritky turnaja, Američanky, bez problémov poradili s Austrálčankami a zápas suverénne vyhrali výsledkom 79:55. Francúzsky prekvapili Španielky a po tesnom zápase napokon postupujú do semifinále výsledkom 67:64.

 

V najtesnejšom zápase si fantastickou poslednou štvrtinou Japonky vybojovali postup cez Belgičanky, ktorým postup ušiel o jeden jediný bod 86:85.

 

 

Hádzaná

Dnešné zápasy v ženskej olympijskej hádzanej nepriniesli žiadne prekvapenie.

Reprezentantky z Ruska si poradili s Čiernou Horou 32:26, Nórky vyradili Maďarky 26:22.

Švédky zvládli nepríjemný zapas s Južnou Kóreou a Francúzsky zdolali Holanďanky 32:22.

 

Volejbal

Smutné dni pre taliansky volejbal, po prekvapivej prehre Talianov sa s olympijskym turnajom lúčia aj favorizované Talianky, ktoré nestačili na Srbsko a prehrali 0:3 na sety.

 

Brazílčanky sa po nevydarenom prvom sete úspešne oklepali a zápas dokázali otočiť na svoju stranu. Reprezntanky z Ruska zdolali výsledkom 3:1 na sety.

 

O prekvapnie turnaja sa postarali volejbalistky Južnej Kórei, ktoré vo skvelej 5-setovej bitke zdolali favoritky turnaja z Turecka. V nervydrásajúcom skrátenom sete si Južná Kórea dokázala vybojovať postup do semifinále 15:13. 

 

Američanky si situáciu nijako nekomplikovali a bez najmenších problémov zdolali Dominkánsku Republiku 3:0 na sety.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies