Teplota vzduchu vo Francúzku dosahuje nové rekordy neskorého leta

NETKY.SK • 23 August 2023, 15:00 • 2 min
Teplota vzduchu vo Francúzku dosahuje nové rekordy neskorého leta

Paríž - Teplota vzduchu vo Francúzku dosiahla v utorok nový rekord pre obdobie neskorého leta, oznámila v stredu meteorologická služba Météo France. Francúzi pritom naďalej čelia neskorej letnej vlne horúčav, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Priemerná teplota za 24 hodín dosiahla v utorok vo Francúzku 27,1 stupňa Celzia. Už v pondelok pritom presiahla predchádzajúci rekord z roku 2012, keď sa vyšplhala na 26,6 stupňa Celzia. Takto po sebe nasledujúce vysoké teploty neznamenali vo Francúzku koncom leta v celej histórii meraní od roku 1947. Vrchol augustovej vlny horúčav meteorológovia očakávajú v druhej polovici tohto týždňa.

 

Pre približne 19 z 96 francúzskych pevninských departementov platí v stredu najvyšší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami a pre 37 je vyhlásený druhý najvyšší stupeň. "Trvajúca a intenzívna vlna horúčav sa týka dvoch tretín krajiny," uvádza Météo France. Maximálna teplota vzduchu v najjužnejších francúzskych regiónoch – v Okcitánii a údolí Rhôny ležiacich pri hraniciach so Španielskom a v Akvitánsku – môže podľa úradov dosiahnuť až 42 stupňov Celzia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies