Investovali ste bitcoinov? Po dosiahnutí historického maxima, opäť strácajú na hodnote

NETKY.SK • 11 Január 2021, 11:12 • 2 min
Investovali ste bitcoinov? Po dosiahnutí historického maxima, opäť strácajú na hodnote

Cena digitálnej meny bitcoin sa v pondelok výrazne prepadla. Jej hodnota je aktuálne na hranici 33 542 USD. Pritom ešte pred štyrmi dňami dosiahla táto kryptomena hodnotu 42 tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

„Ešte sa musí stanoviť, či ide o začiatok korekcie. Vidíme ale, že parabolická krivka sa narušila, takže by mohlo ísť o korekciu,“ skonštatoval Vijay Ayyar zo singapurskej kryptomenovej burzy Luno.

 

V priebehu minulého roka sa cena bitcoinu štvornásobila, v piatok sa tato kryptomena priblížila hranici 42 tisíc amerických dolárov (34 285 eur). Bitcoin pritom v poslednej dobe ťaží hlavne z dopytu zo strany veľkých investorov.

 

Významne mu pomáha aj politika centrálnych bánk či tlač ďalších peňazí pre boj s koronakrízou, čo vyvoláva obavy z rastu inflácie.

 

Prečítajte si tiež: PayPal umožní používateľom nakupovať a predávať kryptomeny

 

Bitcoin zažil prudký rast v roku 2017, kedy sa jeho cena vyšplhala na takmer 20 tisíc USD. V nasledujúcom roku však bitcoin zažil strmý pád a jeho cena klesla na úroveň 3 tisíc dolár.

 

Skeptici tvrdia, že situácia sa opäť zopakuje, označujú pritom bitcoin za špekulatívnu investíciu, ktorá nemá žiadnu vnútornú hodnotu. Priaznivci kryptomien však upozorňujú, že aktuálny vývoj sa líši tým, že menu začali nakupovať aj veľkí inštitucionálni investori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies