Torres a NHLPA sa odvolajú voči trestu za faul na Hossu, termín neznámy

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:10 • 2 min
Torres a NHLPA sa odvolajú voči trestu za faul na Hossu, termín neznámy

Torres a NHLPA sa odvolajú voči trestu za faul na Hossu, termín neznámy - Hokej Útočník hokejového klubu Phoenix Coyotes Raffi Torres a Hráčska asociácia NHL (NHLPA) sa plánujú odvolať voči 25-zápasovému dištancu za brutálny faul na slovenského krídelníka

slovakia

left justify in out

img

Útočník hokejového klubu Phoenix Coyotes Raffi Torres a Hráčska asociácia NHL (NHLPA) sa plánujú odvolať voči 25-zápasovému dištancu za brutálny faul na slovenského krídelníka Mariána Hossu zo Chicaga Blackhawks. Presný termín, kedy sa bude komisár NHL Gary Bettman odvolaním zaoberať vrátane možnosti zníženia trestu, však zatiaľ neurčili. 
      Rozhodcovia Torresa za zákrok z duelu 1. kola play off z 21. apríla vôbec nepotrestali, čo veľmi pobúrilo trénera Chicaga Joela Quennevilla. "Bol to brutálny zákrok. Presne som videl, čo sa stalo. Udialo sa to priamo predo mnou. Dnešný výkon rozhodcov je hanba," uviedol Quenneville. Pre hráča arizonského klubu je to už tretia suspendácia od NHL v kariére. V play off zatiaľ v troch odohraných zápasoch zaznamenal dva body (1+1) a na ľade strávil priemerne 19 minút.
      Torresovi, ktorý má v zámorskej profisúťaži povesť hráča so zákernými zákrokmi, hrozí, že si trest prenesie aj do novej sezóny. Útočník Coyotes skolil Hossu už v prvej tretine tretieho duelu a slovenský reprezentant po zákroku asi minútu bez pohybu ležal na ľade pred striedačkou "jastrabov". Z ľadu ho odniesli na nosidlách a o niekoľko hodín neskôr ho prepustili aj z nemocnice. Podobné tvrdý trest dostal naposledy útočník New Yorku Islanders Chris Simon, ktorý za faul z decembra 2007 na Fína Jarkka Ruutuho dostal stop dokonca na 30 stretnutí.
      Informovala agentúra Reuters

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies