Torpédoborec USS Ross sa začal premiestňovať do základne v Španielsku

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 17:27 • 2 min
Torpédoborec USS Ross sa začal premiestňovať do základne v Španielsku

NORFOLK - Americký torpédoborec USS Ross, schopný zostreliť balistické strely, začal dnes svoj presun z námornej základne vo Virgínii do nového domovského prístavu v španielskom meste Rota. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ide o druhé plavidlo amerického vojenského námorníctva, ktoré sa v rámci plánu NATO zameraného na ochranu pred balistickými útokmi premiestni do tohto nového európskeho pôsobiska. Koncom budúceho roka sa do Španielska premiestnia celkovo štyri torpédoborce vybavené sofistikovaným radarovým systémom Aegis.
     

Opatrenie je súčasťou plánu vlády amerického prezidenta Baracka Obamu rozmiestniť v priebehu nasledujúceho desaťročia v niekoľkých európskych lokalitách námorné i pozemné radary a raketové systémy. Od roku 2011 americká armáda vysiela do Európy lode vyzbrojené radarovými technológiami zo základní vo Virgínii a na Floride.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies