Tornáda a silné búrky v Alabame a Georgii si vyžiadala sedem obetí

NETKY.SK • 13 Január 2023, 09:30 • 2 min
Tornáda a silné búrky v Alabame a Georgii si vyžiadala sedem obetí

WASHINGTON - Najmenej sedem ľudí zahynulo vo štvrtok pri tornádach a silných búrkach v amerických štátoch Alabama a Georgia. TASR informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Guvernérka Alabamy Kay Iveyová na sociálnej sieti napísala, že so zármutkom prijala správu o úmrtí šiestich ľudí. Obete hlásili v okrese Autauga, kde tornádo zničilo alebo značne poškodilo asi 40 domov, uviedli úrady. Najmenej 12 osôb utrpelo zranenia. Tornádo zasiahlo v Alabame aj v okres Dallas, kde spôsobilo vážne škody, povedal starosta mesta Selma James Perkins. Obete zatiaľ neboli hlásené, no niekoľko ľudí utrpelo vážne zranenia. Zároveň vyzval obyvateľov, aby sa zdržiavali mimo ciest a ďalej od spadnutých elektrických vedení. V štáte Georgia zahynul jeden človek v okrese Butts po páde stromu na auto. V súvislosti so silnou búrkou tam úrady hlásili vykoľajený nákladný vlak. Pre búrky a poškodené vedenie sa desaťtisíce ľudí v oboch štátoch ocitli bez elektriny. Tornáda sú v USA pomerne bežné najmä v centrálnych a južných častiach krajiny, vysvetľuje AFP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies