Brazília sa stala prvým finalistom Copa America

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 07:05 • 2 min
Brazília sa stala prvým finalistom Copa America

BELO HORIZONTE - Národný futbalový tím Brazílie sa dočkal veľkého úspechu. Od roku 2007 sa "kanárikom" po prvýkrát podarilo prebojovať sa do finále Copa America.

slovakia

left justify in out

Počas dnešnej noci bol na programe prvý semifinálový zápas Copa America, kde si sily zmerali veľkí rivali v podobe Argentíny a domácej Brazílie. Výsledkom 2:0 sa "kanárici" prebojovali po dlhých 12-tich rokoch až do finále turnaja. V boji o titul sa usporiadateľská krajina stretne s víťazom zápasu Čile - Peru, ktorý je na programe vo štvrtok o 2.30 SELČ.

 

 

Brazíliu poslal v 19. minúte do vedenia útočník anglického majstra Manchestru City Gabriel Jesus. Po prihrávke víťaza Ligy majstrov s Liverpoolom Firmina. V 71. minúte si obaja situáciu zopakovali, ale v obrátenom garde. Jesus sebavedome prenikol do šestnástky súpera a pripravil gól Firminovi na 2:0.

 

 

Argentínčania mali svoje šance. Ich najväčšie opory v útoku Sergio Agüero, mimochodom spoluhráč Jesusa zo City, aj Lionel Messi však trafili iba brvno a "albicelestes" tak vyšli strelecky naprázdno. Messi tak opäť nedosiahne na trofej z významného medzinárodného podujatia, a na premiérový úspech s národným mužstvom si bude musieť ešte počkať.

 

 

Copa America - semifinále:

Belo Horizonte

Brazília - Argentína 2:0 (1:0)

Góly: 19. Jesus, 71. Firmino.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies