Tori Amos vydá v septembri nový album, ktorý predstaví aj vo Viedni

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 19:29 • 2 min
Tori Amos vydá v septembri nový album, ktorý predstaví aj vo Viedni

VIEDEŇ - Americká speváčka a hudobníčka Tori Amos oznámila, že 8. septembra vydá nový album. Jej pätnásta štúdiovka dostala názov Native Invader, tracklist novinky však zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročná rodáčka zo Severnej Karolíny okrem toho ohlásila aj európske turné, ktoré odštartuje už dva dni pred uvedením novinky na trh v írskom Corku.

 

V rámci turné odohrá Amos aj dva koncerty v Rakúsku, a to konkrétne 20. septembra v Linzi a 1. októbra vo Wiener Konzerthaus. Interpretka okrem toho navštívi napríklad tiež Dublin, Paríž, Amsterdam, Miláno, Ženevu, Kodaň, Oslo, Berlín, Londýn či napokon 6. októbra Glasgow.

 



Tori Amos, vlastným menom Myra Ellen Amos, začala hrať na klavíri už ako dvojročná, pričom o tri roky neskôr aj sama skladala piesne. Kariéru začínala v synthpopovej skupine Y Kant Tori Read, ktorá v roku 1988 vydala eponymný album. Amos v roku 1992 vydala sólový debut Little Earthquakes, po ktorom ponúkla ďalších trinásť štúdioviek. Medzi jej najznámejšie skladby patria Winter, Silent All These Years, Crucify, Cornflake Girl, God, Caught A Lite Sneeze, Professional Widow, Spark, 1000 Oceans alebo A Sorta Fairytale. Čitatelia magazínu Rolling Stone jej v roku 2003 udelili piate miesto v rebríčku interpretov, ktorí majú najlepšie koncertné turné. Je tiež známa nepredvídateľným setlistom svojich koncertov. Na konte má osem nominácií na Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies