Tony Blair sa obrátil na Merkelovú so skutočne netradičnou požiadavkou!

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 10:08 • 2 min
Tony Blair sa obrátil na Merkelovú so skutočne netradičnou požiadavkou!

LONDÝN – Bývalý britský premiér Tony Blair sa netají tým, že je za zotrvanie Veľkej Británie v Európskej únii. Aby krajinu v spoločenstve udržal, podnikol skutočne nezvyčajné kroky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tony Blair sa obrátil s požiadavkou na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, ktorú požiadal o tom, aby urobila všetko čo je v jej silách a udržala Veľkú Britániu v EÚ. Blair je presvedčený, že vystúpenie krajiny zo spoločenstva bude obrovská chyba historických rozmerov.

 

img

 

V rozhovore pre Bussiness Insider dokonca prehlásil, že nie len Británia stratí, ale brexit výrazným spôsobom zasiahne aj Nemecko. „Je v záujme všetkých, aby bol zachovaný obchod bez bariér po celom kontinente a aby boli udržané pohromade liberálne demokracie v časoch, kedy autoritatívne štruktúry opäť ožívajú,” prehlásil Blair. Taktiež uviedol, že Berlín „môže tiež pomôcť podporiť britský návrat do EÚ tým, že ukáže, že EÚ sa sama dokáže zmeniť“.

 

img

 

Blair vyzval ku konštruktívnej diskusii počas prebiehajúcich procesov brexitu. Tá by mala zahŕňať aj variant zotrvania krajiny v EÚ po jej zreformovaní. Informoval portál hlavnespravy.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies