Tomu sa povie pretlak: O 386 miest poslíčkov v indickej štátnej správe sa prihlásilo 2,3 milóna ľudí

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:00 • 2 min
Tomu sa povie pretlak: O 386 miest poslíčkov v indickej štátnej správe sa prihlásilo 2,3 milóna ľudí

NAÍ DILLÍ - Keď verejná správa v meste Lucknow vyhlásila súťaž na 368 pozícií poslíčka, životopisy poslalo až 2,3 milióna ľudí, vrátane 222.000 inžinierov a 255 čerstvých absolventov vysokej školy.

slovakia

left justify in out

Podmienky prijatia boli jednoduché: ukončenie 5. triedy základnej školy a schopnosť jazdiť na bicykli. S odvolaním sa na indický denník The Hindu o tom informovala agentúra DPA.

 

Ambika Chaudhary, minister sociálnych vecí štátu Uttar Pradesh, však oznámil, že súťaž o miesta poslíčkov budú musieť vypísať znova. "Ak by sme mali mať pohovory so všetkými 2,3 milióna kandidátov, obsadenie 368 miest by trvalo štyri roky," cituje ho The Hindu.

 

Poslíčkovia v indickej verejnej správe okrem iného zodpovedajú za varenie čaju alebo prenášanie fasciklov zo stola na stôl. Mesačný plat je síce len 20.000 rupií (268,02 eura), avšak medzi vytúžené výhody patria lacné byty a dôchodky.

 

Počet uchádzačov podľa The Hindu dokazuje vysokú nezamestnanosť v regióne. V severoindickom štáte Uttar Pradesh žije zhruba 200 miliónov ľudí, čo z neho robí šiesty najľudnatejší štát na Zemi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies