Tomovi Hiddlestonovi lichotia klebety o novom Bondovi

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 08:28 • 2 min
Tomovi Hiddlestonovi lichotia klebety o novom Bondovi

LONDÝN - Anglickému hercovi Tomovi Hiddlestonovi veľmi lichotia klebety o tom, že by mohol nahradiť Daniela Craiga v úlohe Jamesa Bonda.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre britské vydanie magazínu Esquire. Predstaviteľ agenta Jonathana Pinea v miniseriáli Nočný manažér (2016) sa zároveň vyjadril, že postava, ktorú stvárnil v adaptácii románu Johna le Carrého, je podľa neho podobná slávnemu agentovi 007. "Sú si veľmi podobní. James Bond je agent s vojenskou minulosťou, je samotár a hrdina, ktorý sa ocitol v náročnej situácii," uviedol. Klebety o tom, že by mohol byť novým predstaviteľom agenta Jej Veličenstva sa pritom objavili práve v súvislosti s jeho hereckým výkonom v Nočnom manažérovi, no ešte v apríli ich rázne odmietol. "Nehovoril som s nikým, kto robí tieto filmy. Je to len nápad, s ktorým prišli ľudia, takže je ťažké ho uchopiť, lebo neprišiel odo mňa," vyjadril sa vtedy úspešný herec.


V rozhovore pre Esquire si 35-ročný rodák z Westminsteru zaspomínal aj na svoje herecké začiatky. "V tínedžerskom veku človek rozvíja svoje pocity a postoje k svetu, ale často ich nevie vyjadriť. Herectvo mi dalo príležitosť vyjadriť svoje myšlienky," objasnil svoju motiváciu. Na divadelných doskách a pred kamerou si pritom príležitostne privyrábal už počas štúdia na Cambridgeskej univerzite. V prvom ročníku napríklad účinkoval v divadelnej hre Električka zvaná Túžba, ktorá mu podľa jeho slov otvorila dvere do hereckého sveta.


Thomas William Hiddleston je absolventom prestížnej Kráľovskej akadémie dramatických umení. Spočiatku sa objavoval v televíznych filmoch a seriáloch. Do širšieho povedomia verejnosti sa dostal v roku 2011, keď stvárnil spisovateľa Francisa Scotta Fitzgeralda v romantickej komédii s prvkami fantasy Polnoc v Paríži Woodyho Allena, ľstivého Lokiho v komiksovke Thor a objavil sa aj v historickej dráme Vojnový kôň Stevena Spielberga. V tom istom roku sa tiež predstavil v romantickej dráme Bezodné more po boku Rachel Weisz. Úlohu Lokiho si zopakoval v roku 2012 v snímke Avengers: Pomstitelia a o rok neskôr i v pokračovaní Thora s podtitulom Temný svet (2013). Ako princ Hal a neskôr kráľ Henrich V. sa predstavil v miniseriáli The Hollow Crown (2012) tvorenom televíznymi spracovaniami hier Williama Shakespeara Richard II, Henry IV - 1. a 2. časť a Henry V. V roku 2013 sa objavil aj v dráme Prežijú len milenci Jima Jarmuscha a v roku 2015 vo filme Purpurový vrch. Zažiaril tiež na divadelných doskách v titulnej postave Shakespearovho Coriolana.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies