Tommy KID proti Sumenovovi až v decembri v Las Vegas

NETKY.SK • 14 Október 2013, 10:44 • 2 min
Tommy KID proti Sumenovovi až v decembri v Las Vegas

GALANTA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi nastúpi až v decembri a v americkom Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa duel o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe verzie WBA mal konať 23. novembra v čínskom Macau, no organizácia "povýšila" Šumenova na superšampióna a dejisko aj termín zápasu museli zmeniť. "Idem do boja v Las Vegas! Na mieste, kde sa uskutočnili najväčšie súboje v histórii. Pre mňa a pre naše Slovensko je to obrovská vec. Som hrdý, že môžem reprezentovať našu krajinu. Trénujem ešte tvrdšie a spravím všetko pre úspech," uviedol 36-ročný rodák z Galanty Tomáš Kovács na svojom oficiálnom profile na Facebooku.

"Čo k tomu dodať... Myslím si, že povýšenie statusu Šumenova zaskočilo nielen mňa ale aj veľkú časť sveta. Správa, že z boxera, ktorý neobhajoval titul viac ako 17 mesiacov, sa zrazu stáva superšampión, vyvolala veľa negatívnych reakcií a dohadov na organizáciu. Bohužiaľ, politika veľkých peňazí funguje aj v profesionálnom boxe, no pre mňa to bolo nakopnutie vpred. Ešte viac chcem zvíťaziť a ukázať svetu, o čom je tento šport, o čom je skutočný box! Snívam môj sen Rockyho Balbou. Mám neskutočne veľkú motiváciu. Či už to bude Čína, Las Vegas alebo kdekoľvek na svete, som odhodlaný v tomto zápase zvíťaziť,“ doplnil Kovács prostredníctvom tlačovej správy. 

Jeho súperom bude 30-ročný rodák z Kazachstanu (nar. 19. augusta 1983), momentálne žijúci v Las Vegas. Od januára 2010 je šampiónom WBA, odkedy si majstrovský opasok udržal v ďalších troch dueloch (naposledy s Mexičanom Enriquem Ornelasom v júni 2012, pozn.). V profesionálnom ringu absolvoval Šumenov dosiaľ 14 súbojov s bilanciou 13 víťazstiev (z toho 8 k.o.) - 1 prehra. 

"Prijal som výzvu, toto je moja životná šanca. Do boxu dávam strašne veľa a konečne cítim zadosťučinenie za moje doterajšie snaženie. Som veľmi šťastný, že som mohol dostať takúto príležitosť, ktorá neprichádza často. Som si istý, že to bude veľký galavečer pre mňa, ale aj pre Slovensko," uviedol ešte v auguste dosiaľ v ringu nezdolaný pästiar Tomáš Kovács a pokračoval: "Za celé obdobie mojej kariéry profesionálneho boxera som výzvy o tituly adresoval ja a vždy sa to skončilo mojím víťazstvom. Teraz sa karta obrátila - ja prijímam výzvu a zároveň odmietam prehru. Taký je môj cieľ a odhodlal som sa pre to urobiť všetko. Nemyslím na nič iné ako na prípravu. Nemám strach." 

Slovenský boxer prezývaný "Kid" s vynikajúcou bilanciou v profiringu (23 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom) sa musel zrieknuť avizovaného septembrového súboja v nemeckom meste Saarbrücken. "Bohužiaľ, tento duel som musel odvolať z dôvodov vyplývajúcich zo zmluvy s organizáciou WBA. Nemôže sa stať to, že sa zraním a nebudem môcť nastúpiť. Pred pár týždňami môj tím dokonca začal s vybavovaním galavečera, ktorý som chcel mať koncom tohto roka na Slovensku. Aj to sme s príchodom tejto novej výzvy pozastavili," poznamenal ďalej Kovács, ktorého kondičná a silová príprava bude prebiehať doma v Galante aj v zahraničí. 

Profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy) "Tomi" Kovács sa v ringu naposledy predstavil 21. júna v Galante, keď si na body poradil so svojím 24-ročným súperom Saidom Mbelwom z Tanzánie. V novembri však čaká na "Kida" oveľa ťažšie sústo. O význame podujatia v Macau svedčí aj to, že na tomto galavečere bude v hlavnom programe boxovať legendárny filipínsky pästiar Manny Pacquiao vo welterovej hmotnostnej kategórii s Američanom Brandonom Riosom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies