September v záhrade

NETKY.SK • 9 September 2023, 10:00 • 2 min
September v záhrade

Záhradkári a milovníci prírody vedia, že september je magickým mesiacom pre prácu na záhradke. Prináša so sebou zmenu ročného obdobia, keď sa letné horúčavy postupne striedajú s jemnými dňami a chladnými nocami.

slovakia

left justify in out

Prečo je práca na záhradke v septembri taká špeciálna? V tomto článku sa dozviete, prečo by ste mali v septembri vyjsť von a začať pracovať na svojej záhradke.
Jeseň prichádza: Príprava záhrady na chladnejšie obdobie
September je prelomovým mesiacom, ktorý symbolizuje koniec leta a príchod jesene. Je to ideálny čas začať prípravu vašej záhrady na chladnejšie obdobie. To znamená, že môžete začať s odstraňovaním letných rastlín, ktoré už doslúžili, a pestovaním rastlín vhodných pre jesenné a zimné obdobie. Plantáže, ako sú kapusta, kel, špenát a repa, si v septembri nájdu svoje miesto na záhrade.
Zbierka úrody: Čas na čerstvé plody a zeleninu
September je obdobím bohatých úrody na záhradke. Plody a zelenina, ako sú jablká, hrušky, hrozno, paradajky a papriky, sú v tejto dobe v plnej sezóne. Práca spojená s zbieraním úrody je nielen uspokojujúca, ale aj príležitosťou na získanie čerstvých a chutných plodov priamo z vašej záhrady.

Rozklad listov: Využitie prírodných zdrojov
Padajúce listy na stromoch môžu byť v septembri trochu neporiadkom, ale sú aj cenným prírodným zdrojom. Skladovaním a kompostovaním týchto listov môžete vytvoriť bohatú a výživnú pôdu pre vaše rastliny. Rozklad listov je proces, ktorý pomáha udržiavať pôdu bohatú na živiny a pripravenú na budúcu sezónu.
Zber semien: Zachovávanie genetického materiálu rastlín
V septembri môžete začať zber semien z rastlín, ktoré ste pestovali počas leta. Toto je dôležitý spôsob, ako zachovať genetický materiál rastlín a zabezpečiť, že budete mať dostatok semien na budúcu sezónu. Okrem toho, zberom semien môžete šetriť peniaze, namiesto toho, aby ste kupovali nové semená každý rok.
Čas na upratovanie: Krásna a udržiavaná záhrada
V septembri je tiež vhodný čas na upratovanie a starostlivosť o vašu záhradu. Môžete skrátiť trávnik, vyčistiť záhradné chodníky a urobiť všetko potrebné, aby bola vaša záhrada krásna a udržiavaná. Upratovanie vám tiež umožní vychutnať si záhradu v čistote a poriadku, ktorý bude trvať aj cez jesenné mesiace.
September je ideálnym časom na zahradničenie
September prináša so sebou zmenu obdobia a nové príležitosti na prácu na záhradke. Je to čas na prípravu záhrady na chladné mesiace, na zber bohatej úrody a na starostlivosť o vaše rastliny. Práca na záhradke v septembri je nielen užitočná, ale aj terapeutická. Je to čas, keď si môžete vychutnať krásu prírody a spojenie s pôdou. Nezabudnite si užiť tento špeciálny čas a sledovať, ako sa vaša záhrada mení s nástupom jesene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies