Nasadnite na Račanskú lokálku a ochutnávajte najlepšie vína regiónu

NETKY.SK • 20 Júl 2023, 10:54 • 2 min
Nasadnite na Račanskú lokálku a ochutnávajte najlepšie vína regiónu

Aj toto leto majú Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta možnosť osviežujúcou a zaujímavou cestou spoznať najlepších vinárov v okolí, podať si s nimi ruku, spoznať ich príbehy a, samozrejme, ochutnať to najzaujímavejšie z ich tekutých pokladov.

slovakia

left justify in out

Pohodlný turistický vláčik vás po Račianskom vinohradníckom chodníku prevedie niekoľkými vinárstvami s cca hodinovými zastávkami. V krásnom prostredí malokarpatských vinohradov sa dozviete všetko o pestovaní viniča, výrobe vína, otvoria vám dvere svojich pivničiek aj tie najlepšie fľaše svojho vína.

Spoznáte na vlastné chuťové poháriky napríklad to, ako na relatívne malom území možno vyprodukovať tak rôzne a unikátne vína, ochutnáte tú najlepšiu račiansku frankovku, ktorú vraj obľubovala aj Mária Terézia.


Projekt Račanská lokálka tak nielen rozvíja miestny turizmus, ale aj zaujímavým spôsobom podporuje lokálnych vinárov a povzbudzuje konzumentov vína k tomu, aby spoznávali a kupovali si miestne vína a produkty.

 

 

Račanská lokálka vyráža po viniciach každý piatok, nasadnúť môžete pod Mostom SNP, alebo pri Nemeckom kultúrnom dome v Rači. Akcia trvá až do 8. septembra. V cene lístka máte kapsičku s pohárom, degustačné kupóny, orientačnú mapu, a výklad sprievodcu, ktorý sa ochotne podelí o všetky zaujímavé informácie aj praktické rady.

Lístky na zaujímavý degustačný výlet vláčikom si môžete zakúpiť tu:
https://shop.bratislavaregion.travel/sk/product/form/17?fbclid=IwAR0XnMgjC2OUKF_ue9x2gUA5Iw4J_UwLstHiuFyvtqhxW-v3Qz-n6WTvPTs



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies