Tommy Haas definitívne ukončil kariéru, na novú životnú etapu sa teší

NETKY.SK • 13 Február 2018, 12:36 • 2 min
Tommy Haas definitívne ukončil kariéru, na novú životnú etapu sa teší

BRATISLAVA - Nemecký tenista Tommy Haas oficiálne ukončil svoju kariéru. V súťažnom dianí chýbal od 1. augusta. Už vtedy - po prehre 3:6, 6:7 (4) s krajanom Janom-Lennardom Struffom v 1. kola na antuke v Kitzbüheli - poskytol vyhlásenia, ktoré sa dali interpretovať aj takýmto spôsobom, ale definitívu nastolil až teraz.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák z Hamburgu Haas už rok a pol šéfuje marcovému turnaju mužov aj žien v kalifornskom Indian Wells a v januári poradensky pobudol v zázemí Francúza Lucasa Pouilleho počas melbournských grandslamových Australian Open.

"Začína sa nová časť môjho života. Naplno som vlastne nebol profíkom už dosť dlho..." priznal Haas, citoval ho napríklad web Spox.com.

Bývalý druhý muž svetového rebríčka Haas je držiteľom 15 singlových titulov na hlavnej profesionálnej úrovni počnúc Memphisom 1999 a končiac Viedňou 2013. Na veľkej štvorke sa prebojoval do semifinále AO 1999, 2002 a 2007 a Wimbledonu 2009. V zbierke má aj striebro vo dvojhre z OH 2000 v Sydney. Jeho kariéru poznačili opakované vážne zdravotné problémy. "Večný Tommy patril k najväčším smoliarom na okruhu," pripomenul spomenutý zdroj. "Telo bolo mojím súperom," podotkol Haas.

Haas dlhodobo žije v Bradentone na Floride, kde kedysi rozvíjal svoj talent v Nick Bollettieri Academy. Alternatívne sídlo má na druhej strane USA v Los Angeles. Vlani v novembri bol spoluaktérom bratislavskej exhibície Tennis Champions.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies