To je výdrž – 70 rokov spolu! Alžbeta a Philip oslavujú platinovú svadbu

NETKY.SK • 20 November 2017, 12:55 • 2 min
To je výdrž – 70 rokov spolu! Alžbeta a Philip oslavujú platinovú svadbu

LONDÝN - Spojené kráľovstvo si v pondelok rozozvučanými zvonmi pripomína 70. výročie sobáša kráľovnej Alžbety II. s princom Philipom.

slovakia

left justify in out

Princezná Elizabeth, vtedy 21-ročná, a Philip Mountbatten, nadporučík britského námorníctva, sa zosobášili vo Westminsterskom opátstve v Londýne 20. novembra 1947. Dnes 91-ročná Alžbeta II. je vôbec prvým britským monarchom oslavujúcim platinové výročie sobáša. Kráľovský pár má štyri deti, osem vnúčat a päť pravnúčat.

 

Kráľovská rodina oslavuje pondelkové výročie súkromným stretnutím na hrade Windsor, podujatia pre verejnosť naplánované nie sú. Buckinghamský palác zverejnil pri tejto príležitosti sériu nových portrétov kráľovnej s manželom. Portrétne fotografie vznikli v Bielej prijímacej sále na hrade Windsor. Na znak úcty zvony na Westminsterskom opátstve zneli viac než tri hodiny. Poštová služba Royal Mail vydala sériu pamätných známok.

 

Momentálne vôbec najstaršia žijúca a zároveň najdlhšie vládnuca britská panovníčka kráľovná Alžbeta II. vlani oslávila 90 rokov a jej narodeniny sprevádzali celoštátne oslavy. Spolu s 96-ročným manželom princom Philipom sa stále tešia dobrému zdraviu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies