TL: V záverečnom kole play-out priamy súboj o postup medzi Detvou a Trenčínom

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 14:59 • 2 min
TL: V záverečnom kole play-out priamy súboj o postup medzi Detvou a Trenčínom

BRATISLAVA - Hokejová Tipsport liga už pozná účastníkov finále play-off, ktoré si po roku opäť zahrá obhajca z Nitry s víťazom základnej časti Banskou Bystricou. Do svojej záverečnej časti sa dostáva aj jej baráž, čiže play-out. Už v utorok sa rozhodne o tom, či bude staronovým účastníkom najvyššej súťaže Dukla Trenčín, alebo na historický zoznam aktérov pribudne nové meno - HC 07 Orin Detva.

slovakia

left justify in out

Baráž vyvrcholí zápasom kto z koho práve medzi Trenčínom a Detvou. Oba tímy delí v tabuľke len jeden bod, a tak stále živia nádeje na účasť medzi slovenskou hokejovou smotánkou v budúcej sezóne. Trenčania majú okrem jednobodového vedenia aj výhodu domáceho prostredia.

 

"Máme v rukách dobré karty, hráme doma a ja verím, že nám prídu pomôcť aj ľudia," vyslovil sa pre hokej.sk po víťaznom súboji v Liptovskom Mikuláši útočník Dukly Peter Sojčík. Uvedomuje si, že ak chcú on a jeho spoluhráči v extralige hrať aj budúcu sezónu, v utorok budú musieť zabrať.

 

"Liptáci hrali v pohode a s chuťou. Im už o nič nešlo a čakali, čo im ponúkneme. Našťastie toho nebolo veľa, ale takýto výkon by nám v utorok nestačil. Musíme hrať ešte zodpovednejšie. Nepreženiem, keď poviem, že pôjde o najdôležitejší zápas v životoch nás všetkých. Takýto dôležitý súboj ešte nikto z nás nehral," dodal Sojčík.

Trenčianski hokejisti už s podobne dôležitým zápasom majú skúsenosti. Na konci základnej časti doma hrali s Novými Zámkami o možnosť zahrať si v play-off. Vtedy však duel nezvládli a výhra po predĺžení znamenala ich odsun do baráže.

 

"Teraz to musíme zvládnuť," uvedomuje si útočník Andrej Šťastný, ktorý prišiel svojmu materskému tímu pomôcť z bratislavského Slovana. Dvadsaťšesťročný rodák z Považskej Bystrice si nepripúšťa negatívny scenár. "Už sa nesmieme zaoberať tým, čo nás do tejto situácie dostalo. V utorok musíme vyhrať a hotovo. Sila v tomto mužstve určite je," dodal Šťastný.

Víťaz 1. ligy z Detvy má na Trenčín síce jednobodové manko, pred posledným vzájomným meraním síl je na tom však lepšie. Na postup hosťom spod Poľany stačí aj víťazstvo v predĺžení či samostatných nájazdoch, pretože pri zhodnom súčte bodov rozhoduje o postupujúcom počet získaných bodov zo vzájomných stretnutí. Detva zvíťazila v dvoch domácich dueloch 4:3 po predĺžení a 3:1, v Trenčíne prehrala 1:2. Zo vzájomných zápasov má päť bodov, Dukla štyri. Trenčín potrebuje na postup akékoľvek víťazstvo.  

Program 12. kola play-out najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2016/2017:
HK Skalica - MHk 32 Liptovský Mikuláš (18.00)
HK Dukla Trenčín - HC 07 Orin Detva (18.00)

Tabuľka play-out po predposlednom 11. kole:

1. Liptovský Mikuláš 11 6 3 0 0 0 2 34:20 24
2. Trenčín 11 5 0 0 4 0 2 31:27 19 
************************************************
3. Detva 11 5 1 0 0 1 4 32:25 18
4. Skalica 11 1 0 1 0 0 9 16:41 5

Poznámka: počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 1 bod, prehry po samostatných nájazdoch - 1 bod, prehry - 0 bodov, skóre, body.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies