Tisícky Newyorčanov sa ocitli na zozname hackerov Islamského štátu

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 06:46 • 2 min
Tisícky Newyorčanov sa ocitli na zozname hackerov Islamského štátu

NEW YORK - Skupina hackerov s väzbami na militantnú organizáciu Islamský štát (IS) zverejnila na internete zoznam niekoľkých tisícov Newyorčanov a vyzvala extrémistov, aby na nich zaútočili.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters o tom informuje s odvolaním sa na nemenovaného odborníka oboznámeného z vyšetrovaním tohto prípadu.

 

Federálni agenti spoločne s newyorskou políciou teraz kontaktujú jednotlivcov, ktorých mená sa na inkriminovanom zozname ocitli. Americké úrady sa však podľa nemenovaného zdroja neobávajú, že by tieto osoby boli v reálnom ohrození.

 

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že aj keď sa k priebehu vyšetrovaní nevyjadruje, ak zozbiera dostatok informácií o hrozbe, konkrétnych jednotlivcov či organizácie o tom zvyčajne upovedomí.

 

Na zmienenom zozname figurujú okrem mien aj poštové a e-mailové adresy jednotlivcov. Niektoré z týchto údajov sú však podľa nemenovaného odborníka už neplatné.

 

Skupina napojená na militantov IS zverejnila ešte v minulom roku zoznam obsahujúci údajne mená, adresy a fotografie stovky amerických vojakov a svojich prívržencov vyzvala na ich usmrtenie.

 

Reuters dodáva, že americkým úradom sa od roku 2013 podarilo zadržať vyše 70 jednotlivcov, ktorí sa nejakým spôsobom snažili podporiť IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies