Tinkoff-Saxo dáva Kolářovi šancu na Tour de Langkawi

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 15:23 • 2 min
Tinkoff-Saxo dáva Kolářovi šancu na Tour de Langkawi

KODAŇ - Slovenský cyklista Michael Kolář dostáva ďalšiu šancu presvedčiť o svojich šprintérskych kvalitách, spoločne s Rusom Nikolajom Trusovom ho vedenie tímu Tinkoff-Saxo poverilo úlohou bojovať o prvenstvá v hromadných dojazdoch etáp na pretekoch Tour de Langkawi.

slovakia

left justify in out

Tradičné podujatie v Malajzii sa uskutoční od 8. do 15. marca. Lídrami tímu budú Eduard Beltrán a Jesper Hansen, ktorí sa pokúsia prehovoriť do celkového poradia.

 

"V Európe sa idú preteky Paríž - Nice a Tirreno - Adriatico a podujatie Tour de Langkawi využívame ako šancu na súťaženie pre zvyšných jazdcov, ktorí sa nedostali do nominácií na podujatia WorldTour. V Malajzii bude množstvo rovinatých etáp, siedma sa však bude končiť náročným stúpaním. Kopcovité sú aj tretia a šiesta. Kolář sa po chorobe vrátil do kvalitnej formy a aj Trusov je na tom dobre. Títo dvaja jazdci sa budú snažiť presadiť v šprintoch. Až na základe formy a pocitov v daný deň sa rozhodneme, kto bude napokon špurtovať," uviedol v tlačovej správe Tinkoff-Saxo športový riaditeľ tímu Tristan Hoffman. 

 

Kolář štartoval v tejto sezóne už na pretekoch Tour Down Under a Okolo Dubaja. V Austrálii musel pre chorobu odstúpiť počas druhej etapy a zdravotné problémy ho sprevádzali aj v Dubaji, kde skončil v štvrtej etape na 17. mieste. Vlani na Tour de Langkawi finišoval šesťkrát do šiesteho miesta, ani raz však nevystúpil na pódium. V hodnotení bodovacej súťaže bol 22-ročný cyklista tretí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies