Tínedžer si kúpil sendvič Footlong, zmeral si ho a nahneval sa

NETKY.SK • 21 Január 2013, 13:23 • 2 min
Tínedžer si kúpil sendvič Footlong, zmeral si ho a nahneval sa

Tínedžer si kúpil sendvič Footlong, zmeral si ho a nahneval sa - Zaujímavosti Austrálsky tínedžer Matt Corby si posvietil na americký reťazec rýchleho občerstvenia, keď si zmeral kúpený 30-centimetrový sendvič (Subway Footlong) a zistil, že je o palec (

slovakia

left justify in out

imgAustrálsky tínedžer Matt Corby si posvietil na americký reťazec rýchleho občerstvenia, keď si zmeral kúpený "30-centimetrový sendvič" (Subway Footlong) a zistil, že je o palec (2,5 centimetra) kratší. Na facebookovej stránke zverejnil fotografiu centimetra položeného na sendviči, ktorá zaujala tisíce ľudí a vyvolala stovky komentárov.

Foot, stopa, je anglická jednotka dĺžky: je to presne 30,48 centimetra.

Spoločnosť Subway Australia sa na Facebooku vyjadrila, že pomenovanie sendviča Footlong je registrovaná značka, ktorá "nebola mienená ako meradlo dĺžky". Priznala však, že vyfotografovaný sendvič je "mierne poddimenzovaný a nezodpovedá štandardu".

Jej odpoveď fanúšikov sendvičov nahnevala.

"Odmietam jesť tam, kde si musím priniesť centimeter, aby som si zmeral svoj chlieb," citovala agentúra Reuters Phila Trippa.

John Ralph bol lapidárnejší: "Palec (2,5 centimetra) alebo dva môžu mať veľký význam... Ak by bol Titanic minul ľadovec o palec alebo dva, nebol by sa býval potopil."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies