Thiem a Čilič doplnili zoznam štartujúcich na Nitto ATP Finals v Londýne

NETKY.SK • 3 November 2018, 12:31 • 2 min
Thiem a Čilič doplnili zoznam štartujúcich na Nitto ATP Finals v Londýne

LONDÝN - Rakúsky tenista Dominic Thiem a Marin Čilič z Chorvátska majú po piatkových štvrťfinálových zápasoch na turnaji v Paríži istotu účasti na koncoročnom šampionáte Nitto ATP Finals v Londýne (11. - 18. novembra).

slovakia

left justify in out

Doplnili tak už skôr kvalifikovanú šesticu hráčov, ktorí budú na základe pondelňajšieho žrebu rozdelení do dvoch skupín. Informácie priniesol portál ATP. V Londýne sa takmer s istotou nepredstaví Argentínčan Juan Martín Del Potro, ktorý laboruje so zlomením jabĺčkom v pravom kolene. Otázniky visia aj nad účasťou Španiela Rafaela Nadala najmä po tom, ako odstúpil z turnaja v Paríži. Na pozíciach náhradníkov sa momentálne nachádzajú Japonec Kei Nišikori a Američan John Isner.

Dvadsaťpäťročný Thiem sa v Londýne predstaví tretíkrát za sebou. Pri prechádzajúcich dvoch účastiach skončil svoju púť v základnej skupine. V končiacej sa sezóne dosiahol najlepšie výsledky v prvej polovici ročníka, keď sa dostal do štyroch finále na antukových turnajoch. Prvý titul si na svoje konto pripísal na podujatí v argentínskom Buenos Aires. Pred Roland Garros sa predstavil vo finále turnaja Masters v Madride, v ktorom nestačil na Nemca Alexandra Zvereva. Vynahradil si to o dva týždne vo francúzskom Lyone, kde vo finále zdolal domáceho Gillesa Simona. Vrchol antukovej sezóny v Paríži ho zastihol v dobrej forme. Prvýkrát v kariére sa dostal do grandslamového finále, v ktorom však nemal nárok na antukovú legendu Španiela Rafaela Nadala. V septembri získal turnajový vavrín v ruskom Petrohrade, vo finále ho nezastavil slovenský tenista Martin Kližan. Pred posledným turnajom sezóny v Londýne má Thiem dobrú fazónu, keď sa na prebiehajúcom turnaji Masters v Pariži dostal už do semifinále, kde ho čaká Rus Karen Chačanov.

Tridsaťročného Čiliča čaká štvrtý štart na koncoročnom turnaji ATP Finals. Ani v jednom z doterajších troch prípadov nepostúpil zo skupiny do semifinále. V sezóne 2018 sa predstavil vo dvoch finále na podujatiach ATP. V úvode sezóny mal na dosah druhý kariérny grandslamový titul, vo finále Australian Open však nestačil na Švajčiara Rogera Federera. Pred Wimbledonom získal titul v londýnskom Queen's Clube, v ktorom po tuhom boji zdolal Srba Novaka Djokoviča 5:7, 7:6 (4), 6:3. Po US Open zaznamenal na ázijských turnajoch iba jedno víťazstvo v štyroch zápasoch. Na končiacom sa turnaji v Paríži však predviedol vo štvrťfinále proti Djokovičovi kvalitný výkon, na ktorý môže nadviazať v Londýne.

Kompletný zoznam účastníkov dvojhry pre koncoročný šampionát ATP Finals 2019 v Londýne:
Novak Djokovič (Srb.)
Rafael Nadal (Šp.)
Roger Federer (Švaj.)
Juan Martín Del Potro (Arg.)
Alexander Zverev (Nem.)
Kevin Anderson (JAR)
Marín Čilič (Chor.)
Dominic Thiem (Rak.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies