The xx plánujú na budúci rok predstaviť novú tvorbu

NETKY.SK • 21 November 2015, 08:43 • 2 min
The xx plánujú na budúci rok predstaviť novú tvorbu

LONDÝN - Britská indiepopová kapela The xx plánuje na budúci rok predstaviť novú tvorbu. Skupina už dlhšie pracuje na novom albume, ktorý nahrávala aj v Texase s producentom Rodaidhom McDonaldom.

slovakia

left justify in out

Formácia v šou Annie Mac na BBC Radio 1 prezradila, že štúdiovej práci sa bude venovať aj v predvianočnom období. "Nahrávanie ide výborne a užívame si to. Pracujeme na tom už dlho. Naozaj sa teším, až to dokončíme," dodal člen skupiny Jamie xx.


The xx sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 2005. Debutový album xx vydali v auguste 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. V septembri 2012 ponúkli druhú štúdiovku Coexist, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky predstavili štyri single, z ktorých sa v hitparádach najviac darilo Angels. Ich skladba Together sa nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013). V súčasnosti okrem Jamieho xx v kapele pôsobia aj Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies