The Who odložili začiatok severoamerickej časti turné

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:22 • 2 min
The Who odložili začiatok severoamerickej časti turné

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela The Who musela presunúť prvé štyri koncerty severoamerickej časti turné s názvom The Who Hits 50!. Okrem toho tiež museli zrušiť účasť na iHeartRadio Music Festivale v Las Vegas, kde mali vystúpiť 18. septembra. Ako uviedli na svojej oficiálnej webstránke, dôvodom týchto zmien je bližšie nešpecifikované vírusové ochorenie speváka Rogera Daltreyho.

slovakia

left justify in out

The Who mali koncertnú šnúru odštartovať 14. septembra v San Diegu, po ktorom mali nasledovať zastávky v Anaheime (16. septembra), Las Vegas (19. septembra) a Los Angeles (21. septembra). Nové termíny týchto koncertov zatiaľ neoznámili. Najbližšie sa tak predstavia až 24. septembra v Portlande.

 

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili okrem spomínaného Daltreyho aj gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí vlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies