The Beach Boys vydajú reedíciu albumu Pet Sounds

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 13:00 • 2 min
The Beach Boys vydajú reedíciu albumu Pet Sounds

BRATISLAVA - Americká kapela The Beach Boys vydá rozsiahlu reedíciu albumu Pet Sounds (1966). Novinka sa dostane na trh 10. júna pri príležitosti 50. výročia pôvodného vydania štúdiovky, ktorú magazín Rolling Stone v roku 2003 zaradil na druhé miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias.

slovakia

left justify in out

Špeciálnu edíciu uvedú do predaja v rôznych formátoch a variantoch, a to na CD, Blu-ray disku či vinyle. K dispozícii bude stereo i mono verzia štúdiovky, záznamy skúšok kapely, alternatívne mixy skladieb či doteraz nezverejnené koncertné nahrávky piesní ako Wouldn’t It Be Nice, Sloop John B, God Only Knows, You Still Believe In Me a ďalších. Súčasťou zberateľskej edície bude aj kniha.


Člen kapely Brian Wilson, ktorý sa takisto podpísal pod produkciu Pet Sounds, plánuje počas tohtoročného svetového turné predstaviť naživo všetky skladby z albumu. V rámci Európy si naplánoval niekoľko zastávok vo Veľkej Británii a vystúpi tiež na španielskom festivale Primavera.


The Beach Boys vznikli v roku 1961 v Kalifornii. Debutový album Surfin' Safari vydali v roku 1962 a zatiaľ poslednú nahrávku That's Why God Made The Radio uviedli na trh v júni 2012. Na konte majú množstvo hitov. Okrem spomínaných sú to aj Surfin' U.S.A., Fun, Fun, Fun, I Get Around, Help Me, Rhonda, California Girls, Barbara Ann, Good Vibrations či Kokomo. V roku 1988 ich uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy. V tom istom roku vydal Brian Wilson prvý sólový eponymný album, pričom odvtedy ponúkol ďalších desať nahrávok.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies