Podľa Naďa bol Biden po stretnutí s Putinom tvrdší, než sa očakávalo

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 17:38 • 2 min
Podľa Naďa bol Biden po stretnutí s Putinom tvrdší, než sa očakávalo

BRATISLAVA - Minister obrany SR to povedal počas panelu "NATO 2030: Ako sa tam dostať?" na konferencií Globsec 2021 v Bratislave. Vidí to však ako dobrý signál najmä po tom ako dala Bidenova administratíva "zelenú" projektu Nord Stream 2.

slovakia

left justify in out

"Toto bolo pre mňa prekvapujúce, aj keď niektorí hovoria, že sa to dalo očakávať, keďže tlak z Nemecka bol silný a prezident Biden nechcel ohrozovať vzťahy s Nemeckom," pokračoval.

 

img

 

Minister však dodal, že diskusia medzi prezidentom Spojených štátov amerických a prezidentom Ruskej federácie prebiehala, ako sa očakávalo.

"Toto stretnutie bolo dôležité pre stabilitu a pre signály k Rusku. Čím viac stretnutí budú títo prezidenti mať, tým lepšie. Na druhej strane, jediná vec, ktorú Putin počúva, sú silné slová a akcie. Angela Merkelová to vie. Ona ukázala, ako jednať s prezidentom Putinom."

 

img

 

"Verím, že prezident Biden sa bude s viac skúsenosťami vo svojej funkcii držať tejto striktnejšej komunikácie," skonštatoval Naď.

Témou diskusie na konferencií Globsec bolo aj vyhlásenie šéfa Bieleho domu, že ak by zo strany Ruska došlo k ďalším kybernetickým útokom, "bude to mať následky".

 

"Hovoríme to desaťročie, že je veľmi náročné odpovedať oponentovi, ak ste limitovaní zákonom. Áno, sme schopní spraviť veci, ktoré by neboli pre niektorých možné si ani predstaviť. Ale nerobíme to, lebo sme limitovaní zákonmi", predostrel Naď.

 

img

 

Ako na záver dodal, ak stále niekto tlačí viac a viac, treba konať. K takejto situácii sa treba podľa neho postaviť čelom. 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies