Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu, a bude si nárokovať na post šéfa SIS

NETKY.SK • 20 Marec 2021, 13:34 • 2 min
Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu, a bude si nárokovať na post šéfa SIS

BRATISLAVA- Hnutie Sme rodina je za štvorkoalíciu, a súčasne sa Boris Kollár vyjadril, že si budú nárokovať na post šéfa Slovenskej informačnej služby.

slovakia

left justify in out

V dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Zdôraznil, že to deklaroval aj na koaličnej rade. Vie si predstaviť aj trojkoalíciu v zložení Sme rodina, OĽaNO a Za ľudí.

 

img

 

Dvojkoalíciu a menšinovú vládu si predstaviť nevie. Odchod premiéra Igora Matoviča podľa neho zrejme nevyrieši problémy. Ak by sa do parlamentu vrátil aj predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík, presunuli by sa do Národnej rady alebo na koaličnú radu. Niektorí koaliční partneri by mali podľa Kollára ustúpiť svojich a pozerať sa na záujmy Slovenska.

 

Prečítajte si tiež: Krajniak šéfom SIS? Hnutie Sme rodina ho neplánuje nominovať na tento post

 

Zdôraznil, že on nenapáda žiadnymi statusmi koaličných partnerov. Myslí si, že sa „z toho ľudia nenajedia".

Post šéfa Slovenskej informačnej služby

Podľa Kollára patrí tento post hnutiu Sme rodina, a bude si ho nárokovať.  Podľa jeho slov majú dvoch až troch kandidátov. Najprv ich chce predstaviť koaličným partnerom a potom aj prezidentke Zuzane Čaputovej. Bolo by podľa neho dobré, aby to bol kandidát z prostredia SIS a nie „z vonku".

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý šéf tajných mal vedieť o tom, že je v hľadáčiku polície. Zisťovať si mal aj informácie o vyšetrovateľoch

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies