Thajský aktivista odsúdený za urážku kráľa dostal milosť

NETKY.SK • 3 Október 2013, 14:21 • 2 min
Thajský aktivista odsúdený za urážku kráľa dostal milosť

BANGKOK - Politický aktivista, ktorého odsúdili za hanobenie thajského kráľovstva, dostal od kráľa milosť a prepustia ho z väzenia. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Suračaj Danwattananusorn bol odsúdený vlani na sedem a pol roka väzenia za vyjadrenia, ohodnotené ako urážka kráľovstva. V 70. rokoch minulého storočia bol komunistickým povstalcom a v 80. rokoch ho za to uväznili. Takisto viedol frakciu politického hnutia červených košieľ, ktorého členovia vyšli v roku 2010 do ulíc a dostávali sa do potýčok s armádou. Predsedníčka červených košieľ Thida Thavornsethová informovala, že Suračaj bude podľa očakávania z väznice na severnom predmestí metropoly Bangkok prepustený ešte dnes.

Thajský zákon týkajúci sa urážky majestátu, ktorý ochraňuje kráľovstvo pred hanobením, je najkrutejší na svete. Nariaďuje trest odňatia slobody od troch do 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies