Thajsko vypísalo odmenu za informácie o útočníkovi zo svätyne

NETKY.SK • 19 August 2015, 12:39 • 2 min
Thajsko vypísalo odmenu za informácie o útočníkovi zo svätyne

BANGKOK - Thajská polícia ponúkla dnes odmenu milión bahtov (vyše 25.000 eur) za informácie, ktoré by jej pomohli zadržať podozrivého z tohtotýždňových výbuchov v Bangkoku. Zároveň zverejnila skicu muža s okuliarmi a kučeravými vlasmi strednej dĺžky.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila tiež, že musel mať miestnych spolupracovníkov. Informovala o tom agentúra DPA. Šéf thajskej polície Somjot Pumpunmuang v utorok večer zdôraznil, že na tomto čine sa podieľali viaceré osoby, medzi ktorými museli byť aj Thajčania, pretože "cudzinec by to nemohol spáchať sám".

 

Podľa agentúry Reuters sa thajskej polícii ešte nepodarilo zistiť štátnu príslušnosť uvedeného podozrivého.

Premiér Prajut Čan-o-Ča ho dnes varoval, aby "sa rýchlo prihlásil polícii, lebo v opačnom prípade ho môžu bezpečnostné sily zabiť... Tí, ktorí ho poznáte, mu to odkážte," dodal. Polícia v utorok večer zúžila pátranie len na podozrivého zo záznamu bezpečnostnej kamery. Muž prišiel do hinduistickej svätyne s batohom na chrbte a tesne pred výbuchom ju opustil bez batohu.

 

Hovorca polície Pravut Thavornsiri uviedol, že výbušninu, ktorá explodovala pri rušnom móle riečneho trajektu, kde nikoho nezranila, spojili s výbuchom vo svätyni. Forenzné tímy našli medzi oboma výbuchmi podobné rysy.

Hinduistickú svätyňu Erawan v centre thajskej metropoly Bangkok dnes znovu otvorili pre verejnosť, dva dni po krvavom bombovom útoku, ktorý si vyžiadal 20 mŕtvych a 123 zranených. Polícia strážiaca svätyňu uviedla, že socha hinduistického boha Brahmu - jeho thajské zobrazenie - uctievaná na tomto posvätnom mieste bola "iba málo poškodená".

 

Hovorca vlády povedal, že aj keď sa situácia prakticky znormalizovala, na miestach hojne navštevovaných turistami zostanú naďalej v platnosti zvýšené bezpečnostné opatrenia. Platí to najmä o miestach navštevovaných čínskymi turistami, keďže medzi obeťami výbuchu boli aj Číňania. Nemocnice podľa jeho slov opustilo 55 zo 123 zranených. Zdôraznil, že všetky náklady na ich zdravotnú starostlivosť uhradí vláda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies