Thajsko kvôli lampiónom šťastia preložilo a zrušilo lety lietadiel

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:00 • 2 min
Thajsko kvôli lampiónom šťastia preložilo a zrušilo lety lietadiel

BANGKOK - Zrušenie viac ako 100 letov a zmeny v letovom poriadku ďalších desiatok lietadiel si vyžiada slávnosť lampiónov v severothajskom meste Čiang Mai, ktoré sa vznesú do neba 6. novembra pri príležitosti osláv Nového roka podľa thajského lunárneho kalendára.

slovakia

left justify in out

"Upozornili sme letecké spoločnosti a tie urobili úpravy," uviedol predstaviteľ spoločnosti Airports of Thailand (AOT) na letisku v Čiang Mai.
      

Podľa AOT bolo zrušených 112 letov a ďalším 50-tim bol odlet preložený na neskôr. Opatrenie zrejme súvisí so skúsenosťou z vlaňajška, keď v areáli letiska v Čiang Mai pristálo viac ako 1000 lampiónov šťastia. Sviatok lampiónov (lói krathong) je každoročným sviatkom, keď ľudia vzdávajú vďaku bohyni rieky a vodným duchom. Tradične sa oslavuje púšťaním košíčkov ozdobených kvetmi a sviečkami po rieke alebo jazere. Vypúšťanie lampiónov či organizovanie ohňostrojov sa ujalo len v posledných rokoch.
      

Sviatok sa okrem Thajska slávi aj v Laose a Mjanmarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies