Skvelý Čajkovský! Obranca v KHL skompletizoval čistý hetrik.

NETKY.SK • 30 Január 2021, 11:49 • 2 min
Skvelý Čajkovský! Obranca v KHL skompletizoval čistý hetrik.

BRATISLAVA - Raritou je hetrik medzi obrancami, no v ruskej KHL je trojgólový zápis nevšednou záležitosťou aj v podaní Slovákov. Ako informuje web allhockey.ru, Čajkovský sa stal len piatym Slovákom v tejto súťaži, ktorý v jednom súboji zaznamenal hetrik. Pred ním sa to naposledy podarilo Ladislavovi Nagyovi v septembri 2014 hneď dvakrát vo farbách Slovana Bratislava.

slovakia

left justify in out

Slovenský obranca Michal Čajkovský pôsobí v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) od novembra 2016. Najprv hral v Jekaterinburgu, no v ostatných sezónach sa vypracoval na oporu moskovského Dinama a aj jeho zásluhou sú zverenci skúseného trénera Vladimira Krikunova v tabuľke Západnej konferencie na štvrtom mieste, bez výraznejších problémov by mali získať miestenku v play-off. Dvadsaťosemročný slovenský bek je dôrazný v defenzívnych činnostiach, je však nebezpečný aj smerom dopredu a ukázal to v piatok v domácom zápase Dinama proti HK Soči, v ktorom sa na triumfe 4:0 podieľal čistým hetrikom. To je v podaní obrancu mimoriadne zriedkavý jav.

 

 

V aktuálnej sezóne odohral za Moskovčanov už 49 duelov a má v nich bilanciu 11 gólov a 12 asistencií. "Som veľmi šťastný, veď hetrik u obrancov sa nevidí tak často. Je to však zásluha celého tímu, pretože som dostal od spoluhráčov vynikajúce prihrávky," povedal Čajkovský podľa oficiálneho webu KHL a doplnil: "Uplynul práve mesiac od narodenie môjho syna, takže počas ligovej prestávky pôjdem domov a prvé, čo urobím, keď ho uvidím, venujem mu puk, ktorým som skompletizoval hetrik."

Všetky piatkové góly zaznamenali hráči Dinama Moskva, teda aj slovenský obranca, v druhej tretine. Čajkovský najprv v 19. sekunde druhej časti otvoril gólový účet duel, v 25. minúte zvýšil na 2:0 a v 31. minúte upravil na 3:0. Všetky zásah dosiahol v rovnovážnom stave. Bodku za zápasom dal presný zásah Daniila Tarasova.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies