Do útoku dronov v Saudskej Arábii je zapletená aj firma z Českej republiky

NETKY.SK • 19 September 2019, 21:27 • 2 min
Do útoku dronov v Saudskej Arábii je zapletená aj firma z Českej republiky

DUBAJ - Česká První brněnská strojírna Velká Bíteš (PBS) odmietla, že rakety, ktorými jemenskí povstalci húsíovia nedávno zaútočili na saudskoarabské ropné zariadenia, mali prúdový motor, ktoré firma vyrába.

slovakia

left justify in out

"Nemáme nič spoločné s týmto prípadom a cítime sa byť poškodení už len faktom, že nás s ním spájajú," vyjadril sa riaditeľ marketingu Marek Fiala pre agentúru The Associated Press. Dodal tiež, že v rakete sa nachádzal iný druh motora. Tvrdí to na základe analýzy fotografií, ktoré im poskytli saudskoarabské úrady.

 


K zodpovednosti za sobotňajší útok dronmi sa prihlásili húsíovia, no Saudská Arábia si myslí, že za ním stojí Irán, ktorý podporuje povstalcov. Teherán však obvinenia odmieta. Fiala potvrdil, že ich motory vyvážajú do viac ako desiatich krajín. "Nikdy v minulosti sme naše motory nedodali do Jemenu, Iránu alebo ich spojencom," vyhlásil.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona