Thajská armáda zatkla bývalú premiérku Jinglak Šinavatrovú a jej dvoch príbuzných

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 17:08 • 2 min
Thajská armáda zatkla bývalú premiérku Jinglak Šinavatrovú a jej dvoch príbuzných

BANGKOK - Thajská vojenská vláda dnes zatkla bývalú premiérku Jinglak Šinavatrovú a dvoch členov jej rodiny po tom, ako si ich armáda predvolala do vojenského komplexu.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný vyššie postavený dôstojník thajskej armády pre tlačovú agentúru Reuters potvrdil, že zatkli expremiérku, jej sestru a švagra - obaja príbuzní zastávali vysoké politické posty.
     

Podľa vyjadrenia dôstojníka ich armáda nezadržala na dlhší čas ako týždeň. Dodal, že najprv potrebujú zorganizovať záležitosti v krajine. Odmietol uviesť, kde sa bývalá premiérka nachádza.
     

V Thajsku sa vo štvrtok uskutočnil vojenský prevrat po mesiacoch politických nepokojov. Armáda pozastavila platnosť ústavy, vyhlásila zákaz nočného vychádzania a obmedzila vysielanie rozhlasových a televíznych staníc, ktoré však už povolili.
     

Armáda vo štvrtok tiež potvrdila platnosť stanného práva a zakázala aj zhromaždenia viac ako piatich osôb. Napriek tomu bolo dnes v Bangkoku zhromaždenie proti puču.
     

Armádou vytvorená Rada pre zaistenie národného zmieru a poriadku nariadila 155 politikom, vodcom protestov a aktivistom, aby sa dnes dostavili do armádneho komplexu v Bangkoku. V prípade neuposlúchnutia im pohrozila zatknutím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies