Bratislavské letisko vybavilo v júli vyše 300.000 cestujúcich

NETKY.SK • 15 August 2023, 12:02 • 2 min
Bratislavské letisko vybavilo v júli vyše 300.000 cestujúcich

BRATISLAVA - Letisko M. R. Štefánika (BTS) vybavilo za mesiac júl 307.304 cestujúcich na príletoch a odletoch. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022 ide o 20-percentný nárast.

slovakia

left justify in out

Miera obnovy počtu cestujúcich za rovnaké obdobie spred pandémie z roku 2019 tak dosiahla až 93 %. Mesiac júl zatiaľ predstavuje najsilnejší mesiac v tomto roku. V utorok o tom informovala PR špecialistka letiska BTS pre vzťahy s verejnosťou Veronika Tóthová. "Bratislavské letisko vybavilo za obdobie január až júl tohto roka celkovo 975.998 pasažierov vrátane príletov aj odletov, pričom už na tretí deň v auguste dosiahlo letisko jubilejný jeden milión cestujúcich. Miera obnovy počtu cestujúcich za rovnaké obdobie január až júl spred pandémie z roku 2019 tak dosiahla až 76 %. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022 ide o 30-percentný nárast," uviedla Tóthová. 

V samotnom júli v porovnaní s mesiacom jún bolo prepravených o približne 91.000 pasažierov viac a zaznamenaný až 42-percentný nárast. "V siedmom mesiaci sa uskutočnilo na letisku 3231 vzletov a pristátí. Za prvých sedem mesiacov tohto roka to bolo celkovo 14.974 vzletov a pristátí," priblížila Tóthová.

 

Medzi najpopulárnejšie destinácie v rámci pravidelnej dopravy v júli patrili Londýn, Burgas v Bulharsku, Miláno, Larnaka na Cypre a Alghero na talianskej Sardínii. V charterovej doprave v júli výrazne dominovala turecká Antalya, za ňou nasleduje znovu Burgas v Bulharsku a Larnaka na Cypre. Najviac cestujúcich bolo v júli vybavených leteckými dopravcami Smartwings, Ryanair a Air Horizont.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies