Sulík: Ak Za ľudí odíde z koalície, SaS ju bude nasledovať

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 12:35 • 2 min
Sulík: Ak Za ľudí odíde z koalície, SaS ju bude nasledovať

BRATISLAVA – Ak strana Za ľudí odíde z koalície pre novelu Trestného poriadku upravujúcu podmienky kolúznej väzby, strana Sloboda a Solidarita (SaS) ju bude nasledovať.

slovakia

left justify in out

Povedal to minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Vnímal by ako problém, ak by sa ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) na tejto novele nedohodli.


Podpredseda strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Richard Raši v relácii potvrdil, že nezaradení poslanci parlamentu okolo Petra Pellegriniho podporia v tejto veci poslanecký návrh Petry Hajšelovej (Sme rodina). Sulík s Rašim sa zhodli na tom, že by sa mala dĺžka kolúznej väzby zo súčasných siedmich mesiacov skrátiť.

 

Aj napriek tomu, že táto otázka vyvolala spor medzi hnutím Sme rodina a strany Za ľudí, pravdepodobne sa schyľuje k dohode. Ministerka Mária Kolíková v priebehu minulého týždňa koaličným partnerom predstavila svoj návrh na zmenu kolúznej väzby, pričom ako sama uviedla, očakáva pripomienky.

 

V novele Trestného zákona Kolíková počíta s päťmesačnou kolúznou väzbou. Či však na takúto dohodu pristúpi predseda hnutia Boris Kollár, ktorý inicioval novelizáciu zákona, je zatiaľ otázne. 

 

Prečítajte si tiež: Kolíková predložila koaličným partnerom svoju predstavu o kolúznej väzbe. Budú s ňou súhlasiť Sme rodina?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies